søndag den 11. august 2013

Cheesecake med oreo

Opskriften er nem og lækker og tager ingen tid at bikse sammen. Kiksebunden bliver ikke så tyk og ostecremen ikke så høj, så opskriften kan sagtens dobles op, hvis man har lyst til en større og højere kage. Kagen kan holde sig i køleskabet i et par dage - eller fryses ned og tages op en halv time før, den skal spises. 

Ingredienser:

Bund:
1 pk oreo kiks
30 g smør

Ostecreme:
200 g flødeost natural
1, 5 dl fløde
50 g sukker
100 g cremefraiche
Øko citron (skal og saft)

Knus kiksene og bland dem godt sammen med smeltet smør. Brug evt. en stavblender eller en røremaskine. Beklæd en lille springform (max 20 cm i diameter) med bagepapir. Pres kikseblandingen godt ned i springformen. Afkøl bunden helt. Pisk fløden til flødeskum og vend sukker, flødeost og cremefraiche i, så det får en god konsistens. Smag til med masser af citronsaft og citronskal og hæld det over bunden. Sæt på køl i mindst et par timer inden servering - og frys den evt. ned bagefter.

Pynt med fx bær

På billedet har jeg tilsat et tyndt lag sauce fra de amarena kirsebær, jeg stadig har på køl fra sidste produktion.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar