torsdag den 24. april 2014

Bananbrød (paleo/stenalderkost)

Udover at være en meget nem opskrift og ikke mindst smage lækkert, så er bananbrød et godt alternativt til et sundt stykke kage. Lav evt. din helt egen favorit ved at tilsætte fx nødder, rosiner, abrikoser, kanel, kardemomme, hakket chokolade eller lign. 

Ingredienser til 1 brød/kage:
3 æg
1-2 tsk honning
4 spsk oliven olie
3-4 moste bananer
1 tsk vanilie
1 tsk bagepulver
1 dl kokosmel
1,5 dl mandelmel (eller mandler der er finthakket i en foodprocesser)

Del æggene i blomme og hvide. Hæld blommerne i en skål sammen med honning, olivenolie, bananer, vanilie, bagepulver, kokosmel og mandelmel - og rør godt sammen. Pisk hviden stiv og vend det i blandningen. Beklæd en rugbrødsform/kageform med bagepapir og bag ved 180 grader i ca. 40 minutter (tjek selv om den er bagt nok).

Tip: Bananbrød kan sagtens fryses ned.

3 kommentarer:

  1. Smager rigtig godt...næsten som en kage:-) MUMS!

    SvarSlet
  2. Smager skønt når man er lidt lækkersulten. Børnene elskede det :)

    SvarSlet