mandag den 29. juni 2015

Hasselnøddebund med flødeskum og bær

Et let, overskuelig og super lækker sommerdessert, som virkelig fortjener en plads på bloggen, for jeg har allerede lavet den flere gange. Fyldet på nøddebunden kan godt varieres, så den fx smøres med vaniljeis i stedet for flødeskum. Bærerne vælger du også selv, men jordbær eller hindbær eller en kombination af dem, synes jeg selv er rigtig lækkert til hasselnødderne. Blåbær, brombær eller ribs kunne også være en lækker variation både i flødeskummet og til is. 

1 kage til ca 6 pers:
Ingredienser:

Bund:
150 gram hasselnødder
150 gram sukker
150 gram smør
3 spsk mel
3 spsk piskefløde

Hak nødderne groft og bland alle ingredienserne sammen i en gryde. Varm forsigtigt gryden op og rør sammen til alt er blandet godt og smeltet helt. Læg bagepapir i en springform og hæld massen i. Bag bunden ved 175 grader, alm ovn i ca. 17-18 min (ikke længere, så bliver den for hård). Bunden er ikke stivnet efter de 18 min, men gør det, når den køler af i springformen. Når den er helt kølet af (det tager lidt tid) kan du smøre fyldet på og pynte.

Topping:
Ca. 2 dl Piskefløde
Fx Jordbær
1 tsk vanilje
revet mørk chokolade

Pisk fløden til skum og hak halvdelen af bærerne og vend dem i flødeskummet sammen med vanilje. Pynt kagen med resten af bærerne og riv godt med chokolade hen over eller hak chokoladen i grove stykker og fordel udover.

Tip: Lav nøddebunden i forvejen fx om formiddagen og læg først flødeskummet over bunden lige inden servering. Du kan også lave nøddebunden dagen i forvejen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar