tirsdag den 3. februar 2015

Napoleonshatte

En nem og lækker opskrift på napoleonshatte. De kan både fryses ned eller holde op til mange dage i køleskabet i en tæt boks, hvilket gør det let at servere for gæster. For en optimeret udgave, kan du fx rulle macipanen i amarena(kirsebær) eller rive citron eller appelsinskal i. 

Ingredienser til ca 20 stk
2,5 dl hvedemel
1,5 dl flormelis
100 gram koldt smør
1 æggeblomme
1 tsk vand
150-200 g marcipan

Pynt; Mørk chokolade 

Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i skålen sammen med melet og sukkeret. Tilsæt æggeblomme og vand og saml dejen hurtigt.
Stil dejen på køl en times tid med husholdningsfilm rundt om. 
Rul delen ud på et meldrysset bord (der skal rigtig meget mel til) og stik kagerne ud med en rund dejudstikker (eller forsøg dig med et glas), ca 7 i diameter, men det betyder ikke så meget.
Rul en lille kugle af marcipanen og læg den på det runde udstikkede stykke dej. Saml med 3 fingre dejen op om marcipankuglen. Bag kagerne midt i ovnen (alm ovn 200 grader) i ca 7-10 min (alt afhængig af størrelsen). Hold øje med den i ovnen, de skal blive gyldne. Afkøl. 

Pynt: 
Smelt chokoladen og dyp bunden og/eller kanterne i chokoladen. Lad dem tørre helt og opbevar kagerne på køl. De serveres direkte fra køl. 

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar