
25 gram gær
5 dl lunkent vand
1 spsk sukker
1spsk salt
1-2 spsk skyr (A38 eller lign)
1 spsk olie
2 dl solsikkekerner
2 dl havregryn
Ca. 1,1 kg hvedemel (eller erstat 200 g af hvedemelet med 200 g groft mel i stedet)
Rør gæren ud i det lunkne vand og bland resten af ingredienser i. Hold som altid igen med at tilføre alt melet på en gang. Rør dejen på røremaskinen eller ælt i hånden og lad dejen hæve i en skål til ca dobbelt størrelse (1-2 timer). Form flutes eller boller af dejen og lad dem efterhæve i en halv times tid på bagepladen inden du bager dem i ovnen på 200 grader alm ovn. Brødene er færdige når overfladen er sprød og gylden og lyder hult når man banker på undersiden. Bagetiden afhænger af størrelsen på brødene/bollerne, men sæt uret på ca. 20 min og tjek derefter ca. hvert 5. min. Jeg plejer at give dem 25 min.
Rør gæren ud i det lunkne vand og bland resten af ingredienser i. Hold som altid igen med at tilføre alt melet på en gang. Rør dejen på røremaskinen eller ælt i hånden og lad dejen hæve i en skål til ca dobbelt størrelse (1-2 timer). Form flutes eller boller af dejen og lad dem efterhæve i en halv times tid på bagepladen inden du bager dem i ovnen på 200 grader alm ovn. Brødene er færdige når overfladen er sprød og gylden og lyder hult når man banker på undersiden. Bagetiden afhænger af størrelsen på brødene/bollerne, men sæt uret på ca. 20 min og tjek derefter ca. hvert 5. min. Jeg plejer at give dem 25 min.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar