
Ingredienser til ca. 4-6 pers.
200 g hvid chokolade
2 pasteuriserede æggehvider (ca 60 ml)
1,5 spsk flormelis
2 dl piskefløde
Bagte rabarber:
4-5 rabarberstænger
ca. 1/2 - max 1 dl rørsukker
1 vaniliestang eller 1,5 tsk vaniliesukker
Topping:
Hakkede pistacienødder
Smelt først den hvide chokolade i en skål over et vandbad (ved svag varme). Afkøl den hvide chokolade (husk den skal stadig forblive flydende). Pisk æggehviderne sammen med flormelis, til massen bliver hel stiv. Pisk dernæst fløden til flødeskum. Vend forsigtigt flødeskummet med den afkølede chokolade og vend det til sidst sammen med de piskede æggehvider. Hæld chokoladenmoussen i en skål og stil den på køl i mindst 3 timer - gerne natten over.
Rens rabarberne og skær dem i små stykker og læg dem i et ovnfast fad (på billedet er rababerne skåret i ca. 5 cm lange stykker, men de kan sagtens være mindre). Bland rørsukkeret sammen med vaniliesukkeret (bruger du en vaniliestang maser du kornene sammen med rørsukkeret) og bland det sammen med rabarberne. Bag rabarberne ved 200 grader (alm ovn) i ca 15 min (de skal blive møre men ikke alt for bløde). Afkøl dem.
Anret de bagte rabarber på en tallerken sammen med chokolademoussen - og pynt med hakkede pistacienødder.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar