Sidste år var det oreo lagkage (find opskriften her på bloggen), men i år blev det en dejlig tung og klæg oreo brownie. Opskriften på denne kage er i modsætning til sidste års lagkage rigtig nem og hurtig at lave. Hvis man lyster, kan man lave oreo frostning til kagen, men går man efter en almindelig brownie opskrift, behøves toppingen ikke.
250 gram mørk chokolade
150 gram smør
125 gram sukker
3 æg
1 knsp salt
125 gram mel
1 alm pakke/rulle Oreo kiks (ca. 15 stk)
Smør en springform eller beklæd den med bagepapir. Pisk sukker, vaniliesukker, æg og salt sammen. Smelt chokoladen og smørret over et vandbad og pisk det sammen med resten af de sammenpiskede ingredienser. Tilsæt til sidst lidt af melet af gangen, stadig under piskning. Knus oreo kiksene (læg dem evt. i 2 frostposer og bank på dem med en kødhammer eller lign, til de knuses). Rør kiksene i dejen og kom hele massen i springformen. Bag kagen på 175 grader alm ovn i ca 25-28 min - men hold øje med kagen, og brug en kagenål til at se, om dejen hænger fast. Den må dog gerne hænge lidt fast - for den må endelig ikke få for meget, da det er meningen, at den skal være blød og gerne klæg i midten. Afkøl kagen.
Server evt. med jordbær eller måske en god vanilieis
Tip 1:
Bag evt. kagen flere dage i forvejen, frys den ned og tag den op af fryseren ca. 5-7 timer inden den skal serveres.
Tip 2:
Som ekstra finish kan du lave en oreo topping: Se nedenstående:
Topping:
Pisk smør og flormelis godt sammen. Tilsæt dernæst vaniliesukker, salt og 1 spsk mælk af gangen imens der piskes videre. Tilsæt mælk til du opnår en god cremet konsistens. Hak oreo kiksene meget fint og bland det i cremen. Pisk det hele sammen og stil cremen på køl indtil kagerne skal have topping på. Pynt evt. med en halv eller hel oreo kiks.
Server evt. med jordbær eller måske en god vanilieis
Tip 1:
Bag evt. kagen flere dage i forvejen, frys den ned og tag den op af fryseren ca. 5-7 timer inden den skal serveres.
Tip 2:
Som ekstra finish kan du lave en oreo topping: Se nedenstående:
Ingredienser til frostning/topping:
75 gram blødt smør
250 gram flormelis
1 tsk vaniliesukker
En lille knivspids salt
2-3 spsk mælk
5-6 oreo kiks
Topping:
Pisk smør og flormelis godt sammen. Tilsæt dernæst vaniliesukker, salt og 1 spsk mælk af gangen imens der piskes videre. Tilsæt mælk til du opnår en god cremet konsistens. Hak oreo kiksene meget fint og bland det i cremen. Pisk det hele sammen og stil cremen på køl indtil kagerne skal have topping på. Pynt evt. med en halv eller hel oreo kiks.
Skal frostingen smøres på?
SvarSletJA det skal den :-) Mange hilsner Lotte
SvarSlet