tirsdag den 6. oktober 2015

Grøntsagssuppe med butternut squash

Det er nogle rigtig blæsende efterårsdage fortiden, så fik lyst til at lave suppe. Opskriften er lavet ud fra de grøntsager og ingredienser jeg havde liggende, og resultatet blev ret lækkert. Grøntsagerne kan jo varieres - og jeg tænker umiddelbart at butternut squashen ret fint kan erstattes af græskar, hvis det er det, man har liggende i stedet.

Ingredienser (ca 6 portioner)
Ca 4 store gulerødder
Ca 1/2 butternut squash
1 stort løg
2 fede hvidløg
Ca. 2 dl vand (gerne med bouillon i)
1 dåse kokosmælk
Evt. lidt ekstra fløde
Salt
Peber
hakket chili efter egen smag

Forslag til topping:
Ristede græskarkerner
Frisk timian og/eller frisk oregano
Stegt parmaskinke
Ristet rugbrød

Skræl grøntsagerne og skær dem i mindre stykker. Steg dem i en gryde i olivenolie i ca 10 min. Tilsæt vand og kog grøntsagerne møre i ca. 15-20 min. Blend derefter til en cremet masse med en stavblender. Tilsæt kokosmælk og chili og kog suppen igennem. Smag til med salt og peber.

Server gerne med forskellig slags topping. 

Tip: Dagen efter brugte jeg resterne af suppen som sauce til en pastaret - det var en ret stor succes ;-)


2 kommentarer: