søndag den 20. juli 2014

Nem hjemmelavet is (med marcipan og chokolade)

Solen skinner og varmen er på sit højeste, og så står den selvfølgelig på is. Hjemmelavet is er slet ikke så besværligt at lave selv, hvis du holder dig til en simpel opskrift som denne. Du kan selvfølgelig udskifte chokoladen og marcipanen med andre lækkerier fx nødder, kiks eller bær, og på den måde lave din egen favorit is - men prøv først denne opskrift, for den er ret lækker!

Ingredienser til en stor rund form (ca. 10 pers):
5 spsk sukker
5 æggeblommer
1 spsk vaniliesukker
100 g chokolade
100 g marcipan
5 dl piskefløde

Pisk æggeblommer og sukker let og luftigt.
Hak chokoladen nog riv marcipanen og vend det i æggemassen. Pisk fløden til flødeskum og vend det forsigtigt i til sidst. Hæld isen i en form (fx en rund springform) (evt. med bagepapir i, hvis du er i tvivl om, at du kan få isen ud af formen) og sæt isen i fryseren.
- Server evt. med jordbær eller hindbær.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar