Ingredienser til ca. 10 cupcakes

0,5 dl mælk
2 æg
125 g mel
125 gram sukker
et lille drys salt
1 tsk bagepulver
1/2 tsk vaniliesukker
100 gram mørk chokolade
Frosting/topping:
200 gram smør (stue temperatur)
200 gram flormelis
KAV Hot cacao med truffle mix (findes også andre varianter)
Cupcakes:
Bland mel, sukker, vanilie, salt og bagepulver sammen og stil til side. Smelt smørret, rør mælken i og pisk tilsidst æggene i blandingen. Rør æggemassen i melblandingen (lidt af gangen) og rør indtil dejen er glat og jævn. Fyld dejen op i cupcakes forme (lidt over halvt fyldte). Hak chokoladen groft og fordel det i formene. Bag kagerne i en forvarmet ovn på 200 grader (alm ovn) i ca. 20 min. (Hold øje med kagerne i ovnen, det kan variere fra ovn til ovn) Afkøl kagerne helt inden toppingen laves og smørres på.
Frosting/topping:
Sigt formelis i smørret og pisk det godt sammen til en ensartet cremet masse. Tilsæt cacao pulver indtil du får den smag, du synes er gennemtrængende nok. Jeg bruger selv ca. 4 tsk frostning og 1-2 tsk cacao pulver pr cupcake. Pynt evt. med revet eller hakket chokolade på toppen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar