Det har regnet en del på det sidste og blevet koldere i vejret, så derfor har jeg flere gange fået lyst til varm kakao med flødeskum. Det kom der så efterfølgende denne nemme og lækre opskrift på chokolade cupcakes ud af.
Ingredienser til ca. 10 cupcakes
125 gram smør
0,5 dl mælk
2 æg
125 g mel
125 gram sukker
et lille drys salt
1 tsk bagepulver
1/2 tsk vaniliesukker
100 gram mørk chokolade
Frosting/topping:
200 gram smør (stue temperatur)
200 gram flormelis
KAV Hot cacao med truffle mix (findes også andre varianter)
Cupcakes:
Bland
mel, sukker, vanilie, salt og bagepulver sammen og stil til side.
Smelt smørret, rør mælken i og pisk tilsidst æggene i blandingen. Rør
æggemassen i melblandingen (lidt af gangen) og rør indtil dejen er glat
og jævn. Fyld dejen op i cupcakes forme (lidt over halvt fyldte). Hak chokoladen groft og fordel det i formene. Bag kagerne i en forvarmet
ovn på 200 grader (alm ovn) i ca. 20 min. (Hold øje med kagerne i ovnen, det kan
variere fra ovn til ovn) Afkøl kagerne helt inden toppingen laves og smørres på.
Frosting/topping:
Sigt
formelis i smørret og pisk det godt sammen til en ensartet cremet
masse. Tilsæt cacao pulver indtil du får den smag, du synes er
gennemtrængende nok. Jeg bruger selv ca. 4 tsk frostning og 1-2 tsk cacao pulver pr cupcake. Pynt evt. med revet eller hakket chokolade på toppen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar