tirsdag den 18. august 2015

Muffins med birkes, citron og banan

Jeg synes de små knasende birkes er lækkert i bagværk og det virker fx rigtig godt sammen med banan og citron. Disse muffins har desuden en god kombination af sødme og syre og er  nemme at bikse sammen.


Ingredienser ca 20 muffins:
300 g hvedemel
2 tsk bagepulver
4 spsk birkes
150 smør
100g sukker
4 æg
2 dl mælk
3-4 moste bananer
revet citronskal fra en lille øko citron
1-2 spsk citronsaft

Smelt smørret og tilsæt mælken og lad det stå.
Pisk æg og sukker til lyst skum og vend forsigtigt  hvedemel, bagepulver, citronskal, citron og birkes deri. Tilsæt smørblandingen og vend den i dejen. Tilsæt tilsidst de moste bananer og vend dem ligeledes i dejen. Fordel i muffinsforme (ikke helt til kanten, de hæver lidt) og bag ca 15-17 min ved 200 grader alm ovn. Afkøl på bagerist. (Altid bedst på dagen, men de kan sagtens holde sig svampede til dagen efter også).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar