Ingredienser til ca 12 pers (store stykker):
Brownie:
(Ildfast fad (ca 30*25 cm)):
200 gram smør
4 æg
6 dl sukker
3 dl hvedemel
8 spsk kakao
3 tsk vaniliesukker
1 knivspids salt
Smelt smørret og stil det til side. Pisk sukker og æg sammen - og rør mel, kakao, vaniliesukker og salt i dejen sammen med smørret. Beklæd et stort ildfast med bagepapir og hæld dejen i. Bag kagen på 175 grader, varmluft i ca. 35 min (ikke længere, den skal være klæg). Afkøl kagen i bageformen indtil chokolademoussen skal på.
Chokolademousse:
190 g mørk chokolade (50%)
8 past æggeblommer
75 g sukker
5 dl piskefløde
Smelt først 150 gram af chokoladen (over vandbad), imens æggeblommer og sukker piskes hvidt og skummende i en anden skål. Pisk dernæst fløden til flødeskum (endelig ikke for stiv, for så kan moussen risikere at skille), Tag chokoladen af varmen og rør de sidste 40 gram chokolade i, så det hele er smeltet og der ikke er klumper tilbage (dette gøres for at opnå en god temperatur, så moussen heller ikke skiller). Bland chokoladen med den æggemassen og vend flødeskummet forsigtigt i.
Hæld chokolademoussen ud over kagen og stil det hele på køl. Sørg for at smøre chokolademoussen pænt ud. Stil på køl.
Pynt:
Jordbær
Evt jordbær sirup (kog lidt jordbær med sukker - og si de hele bær fra)
Server kagen direkte fra køl, og pynt med jordbær på toppen.
(evt. jordbær sirup ovenpå kagen eller som tilbehør på tallerkenen).
Ingen kommentarer:
Send en kommentar