Ingredienser til en stor portion (ca 10-12 pers):
Rabarbermos:
400-500 gram rabarber
1 spsk vand
ca. 10 spsk sukker
Koldskål:
6 æggeblommer
ca. 12 spsk sukker
4 tsk vanilie
3 liter kærnemælk
Saft fra en halv citron
Rabarberne skæres i små stykker og koges med vand og sukker ved svag varme i en gryde.
Rør undervejs og tag gryden af varmen, når du synes den har fået en god moset konsistens. Husk at smage på mosen, det kan være du skal have mere sukker i, hvis den er for syrlig til dig. Køl af.
Pisk blommer, sukker og vanilie til en cremet konsistens. Tilsæt dernæst rabarbermosen og rør godt rundt (eller gem i stedet rabarbermosen som topping til kærnemælkskoldskålen senere ). Tilsæt dernæst kærnemælken under omrøring. Smag til med citron og evt. mere sukker. Stil på køl.
Server fx med rabarbermos, jordbær, kammerjunker eller ristede havregryn.
Tip:
Vil du have koldskålen mere cremet, kan du tilsætte tykmælk eller pisket flødeskum.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar