mandag den 23. juni 2014

Kærnemælkskoldskål med rabarber

Sommeren er over os og det er tid til at spise koldskål. Det er jo super nemt at lave sin egen koldskål, og jeg kan personligt godt lide at pifte den op med enten jordbær eller rabarber (eller en blanding). Denne opskrift er lavet ud fra en klassisk opskrift på kærnemælkskoldskål, men forskellen er, at den skal blandes med rabarbermos. Du kan enten vælge at blande rabarbermosen i koldskålen fra start af, eller servere den ved siden af. Se i øvrigt også en anden lækker opskrift på jordbærkoldskål, her på bloggen. 

Ingredienser til en stor portion (ca 10-12 pers):

Rabarbermos:
400-500 gram rabarber
1 spsk vand
ca. 10 spsk sukker

Koldskål:
6 æggeblommer
ca. 12 spsk sukker
4 tsk vanilie
3 liter kærnemælk
Saft fra en halv citron

Rabarberne skæres i små stykker og koges med vand og sukker ved svag varme i en gryde.
Rør undervejs og tag gryden af varmen, når du synes den har fået en god moset konsistens. Husk at smage på mosen, det kan være du skal have mere sukker i, hvis den er for syrlig til dig. Køl af.

Pisk blommer, sukker og vanilie til en cremet konsistens. Tilsæt dernæst rabarbermosen og rør godt rundt (eller gem i stedet rabarbermosen som topping til kærnemælkskoldskålen senere ). Tilsæt dernæst kærnemælken under omrøring. Smag til med citron og evt. mere sukker. Stil på køl.

Server fx med rabarbermos, jordbær, kammerjunker eller ristede havregryn.

Tip:
Vil du have koldskålen mere cremet, kan du tilsætte tykmælk eller pisket flødeskum.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar