Bund:
3 æg
200 g sukker
200 g mandler
Vaniliecreme:
1,5 dl piskefløde
1 spsk flormelis
2 tsk vaniliesukker (eller stang)
1,5 dl cremefraiche
Pynt:
Friske bær: fx skovbær, brombær, blåbær, hindbær eller hindbær.
Evt revet mørk chokolade
Evt. mynte
Pisk sukker og æg godt sammen, så det opnår en tyk og cremet eksistens. Hak mandlerne og vend dem i cremen. Beklæd en tærteform med bagepapir og bag kagen på 175-180 grader i ca 30 minutter. Kagen bliver sprød på toppen og blød i midten, så giv endelig ikke kagen længere tid, da det er meningen, at den skal være klistret. Afkøl kagen i formen.
Pisk dernæst piskefløden til flødeskum og sigt flormelis og vaniliesukker i - og vend det i piskefløden. Vend tilsidst cremefraiche i. Tag mandelbunden op af tærteformen og skær stykker (det gør ikke noget, at stykkerne ikke bliver så pæne, bunden kan være svær at svære i, fordi den er så klisteret). Anret kagen på en tallerken - toppet med vaniliecremen samt de friske bær mynten.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar